VRAGEN

Kan ik langskomen om één van jullie producten te bekijken?
Zeker! We zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 17:00. En iedere eerste en derde zaterdag van de maand zijn we van 12:00 tot 17:00 geopend.

Ik wil het aangekochte product laten bezorgen. 
Geen probleem. In het koopformulier kun je aangeven dat je het product wilt laten bezorgen. Bezorgkosten zijn voor rekening van de koper. Klik hier voor extra info en prijzen. 

Ik wil het aangekochte product zelf komen ophalen. 
Dat kan. Al onze producten bevinden zich in onze werkplaats in Amersfoort. In het koopformulier kun je aangeven dat je het product zelf wilt komen ophalen. We zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 17:00 geopend. En de eerste en derde zaterdag van de maand zijn we van 12:00 tot 17:00 geopend. Laat even weten wanneer je komt, dan zetten we het aangekochte meubelstuk voor je klaar.

Kan ik een meubel reserveren?
Ja. We kunnen meubels drie dagen voor je vasthouden.

Zijn de meubels veilig voor kinderen?
Ja. Alle meubeltjes en al het speelgoed zijn kinderproof. Dat wil zeggen veilig, sterk, zonder scherpe hoeken of randen, en behandeld met verf of lak op waterbasis.

Interesse in een meubel 'op maat' opgeknapt?
Dat kan! In onze werkplaats staan ook meubels die nog niet zijn opgeknapt, of waar we nog mee bezig zijn. Het is mogelijk een meubel volledig naar wens op te laten knappen. We bespreken dan met elkaar wat er allemaal aan kan en moet gebeuren. Zoals schoonmaken, vet vrij maken, schuren, behandelen tegen houtworm etc. Maar ook het vervangen van kapotte onderdelen, poten verlagen, planken vervangen, nieuwe knoppen of handgrepen plaatsen en natuurlijk de kleur! Zo heb je een vintage meubel helemaal naar eigen smaak. Voor deze service rekenen we 15 % van de prijs van het desbetreffende meubel.

Hoe gaan jullie te werk?
Elk meubel dat wij binnen krijgen, maken we eerst zeer grondig schoon. De stap die daar onmiddellijk op volgt, is het bestrijden van houtworm. Helaas bevat bijna elk oud houten meubel in meer of mindere mate houtworm. Hier valt bijna niet aan te ontkomen. We behandelen daarom íeder houten meubel met een professionele anti-houtworm spray. Als we twijfelen of we daarmee alle houtworm te pakken hebben gekregen, herhalen we deze behandeling nogmaals. De gaatjes blijven overigens soms wel gewoon zichtbaar. Een heel enkele keer blijkt na verloop van tijd dat er toch nog levende houtworm in een meubel zit. Dit kunnen wij soms helaas niet voorkomen.

Vervolgens beslissen we wat de beste 'aanpak' voor het desbetreffende meubel is. Moet het meubel op sommige plaatsen een kleine restauratie ondergaan, laten we het meubel in zijn originele staat, krijgt het meubel een nieuwe verf- of laklaag?

Wanneer er kleine restauraties nodig zijn (een poot die los zit, een deurtje dat niet goed meer sluit, een scharnier dat los zit), voeren we deze als eerste uit.

Meubels die wij vervolgens een nieuwe verf- of laklaag geven, schuren we goed op. Als het nodig is, verwijderen we soms zelfs geheel of gedeeltelijk de oude verflaag. Grote, storende gaten dichten wij met plamuur. Kleine oneffenheden geven een meubel zijn charme, dus die laten we heel bewust zitten.

Op een meubel dat al geschilderd is, gebruiken wij geen grondverf, omdat onze verf met op een goed opgeschuurde onderlaag goed hecht. Een meubel dat ontdaan is van zijn verflaag of niet geschilderd was, geven we een extra laag.

De binnenkant van een kast of commode geven we, indien nodig, een transparante beschermende laklaag. Zodat de planken weer lekker glad aanvoelen en baby- en kinderkleertjes er met een gerust hart op gelegd kunnen worden.

Een meubel dat van metaal is gemaakt, of metalen onderdelen bevat, behandelen we meestal met gekookte lijnolie. Om eventuele roest te fixeren en een mooie diepe kleur te geven. Dit is een natuurlijk en milieu-vriendelijk middel. De keerzijde daarvan is dat roestplekken na verloop van tijd wel weer kunnen terugkeren. We raden hier aan de metalen onderdelen opnieuw in te wrijven met gekookte lijnolie (verkrijgbaar bij iedere doe-het-zelf winkel).

Wat kan ik verwachten van jullie meubels?
Elk meubel behandelen we met zorg en aandacht, en onze strategie passen we volledig aan op het desbetreffende meubel. Toch blijft het een oud meubel, dat wil zeggen, een meubel dat er al één of meerdere levens op heeft zitten. Dit maakt vintage meubels juist zo mooi, maar betekent ook dat het meubel niet meer zo solide en strak is als een nieuw houten meubel. Wij verhelpen kleine mankementen en maken een meubel weer gebruiksklaar. Toch zijn er grenzen aan wat wij kunnen. Een oude kast blijft een oude kast.

Ook gebeurt het een enkele keer dat het hout door blijft werken. De meubels staan in onze werkplaats relatief warm en droog, maar het hout kan niettemin in een andere, cv verwarmde ruimte gaan werken (licht krimpen of uitzetten). Omdat het oude meubel bijvoorbeeld jarenlang in een oude schuur of op een vochtige plaats gestaan heeft. Hierdoor worden er na verloop van tijd wel eens kleine naden zichtbaar. Ook dit kunnen wij soms helaas niet voorzien en voorkomen. Wij verwachten van onze klant dat hij of zij zich hiervan bewust is.

Ik ben niet in de gelegenheid om langs te komen, kan ik een zoekopdracht bij jullie plaatsen?
We streven ernaar zoveel mogelijk persoonlijk contact te hebben met onze klanten, maar persoonlijke zoekopdrachten zijn helaas niet mogelijk. Als je niet in de gelegenheid bent om langs te komen bij ons in de winkel, dan raden we je aan onze website, facebook en / of instagram goed in de gaten te houden, misschien komt precies dat meubel voorbij waarnaar je opzoek bent!

Ik ben niet tevreden met het aangekochte product.
Wat jammer! We vernemen dit graag zo snel mogelijk van je en zoeken dan met elkaar naar een gepaste oplossing.

Heb je een andere vraag?
Mail dan naar info@firmazoethout.nl. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.